GO ERGONOMIC - De plek voor een ergonomisch kantoor

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken

Vele landelijke zorgcentrums besteden er al ruim aandacht aan, wij zitten te veel per dag!
Zo zitten wij ruim 12 uur per dag, zo zitten wij niet alleen op kantoor, maar ook in de auto, tijdens het eten en voor de televisie. De landelijke zorgcentrums heb vast gesteld dat je na ieder uur zitten, moet gaan staan om de bloedstimulatie beter te laten doorstromen. Want een langdurige zithouding zorgt na verloop van tijd voor veel verschillende chronische klachten. Deze klachten kunnen voorkomen worden door een ergonomische werkplek van uw kantoor te maken.

Zit-sta werkplek dient als oplossing voor lichamelijke klachten

Met onze relatief nieuwe producten op de markt in het zit-sta bureaus, ergonomische bureaustoelen, desk bikes en accessories gaan wij de chronische ziektes tegen die langdurig zitten met zich meebrengt. Zo heeft u o u bijna 50% minder kans op stres of depressies tijdens uw werk, minder rugpijn, een verhoogd productiviteit, meer energie en minder vermoeidheid, 55% minder kans op hart- en vaat ziekten kortom een beter welzijn voor u zelf of werknemers
Onze ergonomische bureaus zijn in een handomdraai op de gewenste hoogte ingesteld. Dit kan verschillen tussen 70 cm tot 130 cm. Hierdoor krijgt de werknemer de keus om te staan of te zitten, tevens met de desk bike ook nog de mogelijkheid om te bewegen tijdens werk en met de ergonomische bureaustoelen is de perfecte zithouding mogelijk. Dit zorgt voor een betere houding door de gehele werkdag en minder klachten bij de werknemer.

Voordelen werknemer en werkgever

Door ergonomische kantoormeubelen te kopen zullen zowel werknemer als werkgever voordelen ervaren. Het zal voor de werknemer een stuk comfortabeler werken zijn waardoor de prestaties en ziekteverzuim verbeterd worden. Deze verbetering is weer in het voordeel van de werkgever. Het kopen van ergonomische kantoormeubelen is een win-win situatie.

Zitten het arbeidsrisico van de 21e eeuw?

Volgens de NOS(Nederlandse Omroep Stichting) is het lang zitten de nieuwe arbeidsrisico van de 21e eeuw!
Vier uur aan een stuk zitten is ongezond en wekt chronische ziekten op zoals diabetes type II, hart- en vaataandoeningen en problemen aan de spieren, gewrichten en botten. Hierdoor wordt dit door de NOS ook wel het nieuwe roken genoemd.

Er wordt geadviseerd om staan en zitten vaak met elkaar af te wisselen. Een uur zitten wordt gezien als de maximale zittijd en moet dan worden afgewisseld met een aantal minuten staan. De benen hebben de grootste spieren van het lichaam en zorgen ervoor dat de stofwisseling op gang komt, waardoor suikers en vetten beter door het lichaam worden opgenomen. Hierdoor zijn de ergonomische bureaus een geschikte oplossing om voor u eigen gezondheid te kiezen!

Waarom ergonomisch werken?

Tegen rug-, nek- en schouderklachten

Meer dan 80% van de bevolking heeft last van rugklachten. Een groot deel van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door rug- of spierklachten. Er wordt volgens onderzoek per jaar 86 miljoen dagen verzuim toegekend aan rug-, nek- en schouderklachten.Door het gebruik van onze ergonomische zit-sta bureaus en bureaustoelen zorgt ervoor dat uw rug minder stijf wordt, door de afwisseling van zitten en staan. Door een staande houding ontlast u de schouder, nek en rug doordat de steunpunten verplaatsen.

Minder stress en depressie

Door minimaal 7 uur per dag te zitten hebt u kans om aan een depressie te lijden. De ergonomische bureaus en ergonomische stoelen nemen deze kans af door de afwisseling van uw houding, waardoor uw hersenen meerdere malen op verschillende manieren worden geprikkeld.

 

Verhoogd productiviteit

De ergonomische zit-sta bureaus en ergonomische stoelen zorgen ervoor dat werknemers die schermwerk doen zijn prestaties verhogen door de nieuwe prikkel die wordt gegeven naar de hersenen door de afwisseling van zitten en staan.
Doordat u gaat staan gaat uw bloed sneller stromen door uw lichaam, waardoor u meer gefocust zult zijn en meer uit uzelf zult halen.

Minder hart- en vaatziekten

Door 7 uur per dag te zitten heeft u meer kans op een hartaanval. Dit kan simpelweg voorkomen worden door geregeld te gaan staan achter uw bureau, zodat uw bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Verhoogd welzijn

Door de afwisseling van zitten en staan achter uw bureau zult uw bloedcirculatie sneller vloeien. Hiermee zijn zit-sta bureaus de beste oplossing om uw gezondheid te verhogen.

 

Beter figuur

Wie staand werkt in plaats van zittende verbrandt meer calorieën en maakt een hoger aantal LPL-enzymen aan, die belangrijk zijn voor het verbranden van vet. Een product die verbranding stimuleert is de bureaufietsen, dit product verbrand de calorieën en u kunt gewoon door blijven werken.

Bureaufietsen zorgen voor minder risico op diabetes

Door het lang zitten ontstaat er een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2.  Door de bureaufietsen wordt de kans verkleind wegens de bewegingen die u tijdens uw werk maakt, waardoor uw lichaam in beweging blijft.

Meer energie en minder vermoeidheid

Door de afwisseling van zitten en staan krijgt u een positieve prikkel in uw bloedcirculatie waardoor u minder vermoeid zult zijn en energieker wordt.

 

START ERGONOMISCH WERKEN